Wotte en Groenendijk op non-actief gezet

Venue of the Red Bull Winning 5 Finale in Doha, Qatar // Sharbel Najem / Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit de Verenigde Arabische Emiraten. Nog voordat er een competitieduel is gespeeld kunnen Mark Wotte en Fons Groenendijk hun spullen bij Al-Wahda al pakken. De technische staf is deze week op non-actief gesteld. Er werd slechts één oefenduel gespeeld. Hierin werd met 4-1 verloren van Al Ain.

Vorig jaar zomer werd Mark Wotte aangesteld als hoofd opleiding. Wotte zag toen Maurice Steijn al na drie competitieduels worden ontslagen. Deze zomer werd de 59-jarige Wotte aangesteld als hoofdtrainer. Op zijn verzoek werd Groenendijk aan de staf toegevoegd. Ook kwam Tim Matavz op voorspraak van Wotte transfervrij over van Vitesse. Het is nog onbekend of het vertrek van Wotte en Groenendijk ook invloed heeft op de toekomst van Matavz.

Al-Wahda besloot in zee te gaan met de Servische coach Vuk Rasovic. De oefenmeester was al in de Verenigde Arabische Emiraten actief. Nu verruilt hij dus Al-Dhafra SCC voor Al-Wahda. Eerder was hij onder andere trainer van Partizan Belgrado, Dinamo Minsk en Al-Faisaly Harmah. Voor Rasovic lag een lucratief tweejarig contract klaar.