Zeefuik nu echt op weg naar Bundesliga

FC Groningen en Hertha BSC zijn het bijna eens over de transfersom van Deyovaisio Zeefuik. De rechtsback heeft al langer zijn zinnen gezet op een transfer naar de ambitieuze Duitse club. Nu lijkt het er volgens Voetbal International ook daadwerkelijk van te komen.

Waar FC Groningen al enige tijd een akkoord heeft bereikt met Southampton over de transfersom, wilde het met Hertha BSC vooralsnog niet vlotten. Dat had mede te maken met de vraagprijs van FC Groningen. Van Southampton zou het 6 miljoen euro kunnen incasseren, terwijl Hertha BSC aan een fors lager bedrag dacht. Opvallend omdat Hertha BSC onder leiding van investeerder Lars Windhorst juist over voldoende financiële middelen beschikt en niet op een miljoen meer of minder kijkt.

Bijkomende uitdaging was dat Zeefuik alleen maar oren had naar een transfer naar Hertha. Het is onbekend hoeveel die transfersom uiteindelijk is geworden. In het geruchtencircuit wordt 5 miljoen euro genoemd. FC Groningen kan overigens slechts de helft direct benutten. Bij de transfer van Zeefuik van Ajax naar FC Groningen bedongen de Amsterdammers 50% van een toekomstige transfer. Mogelijk dat FC Groningen nu ook weer een percentage heeft bedongen bij Hertha BSC mocht Zeefuik in de toekomst Berlijn weer verlaten.

Overigens werd vandaag al bekend dat Hertha BSC met Alexander Schwolow ook een nieuwe doelman haalde. Schwolow moet in Berlijn de concurrentie aangaan met Rune Jarstein. Eerder werd de 28-jarige doelman van SC Freiburg ook genoemd als mogelijke opvolger van André Onana bij Ajax. Die naam kan Ajax dus doorstrepen.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Zeefuik nu echt op weg naar Bundesliga | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.