Ziekenboeg Feyenoord puilt steeds verder uit

Feyenoord zit in de hoek waar de klappen vallen. De ene na de andere blessure krijgt trainer Dick Advocaat voor zijn kiezen. Dat betekent richting het uitduel tegen Fortuna Sittard dan ook weer puzzelen.

In het treffen met Fortuna Sittard kan er geen beroep worden gedaan op Justin Bijlow, Ridgeciano Haps, Tyrell Malacia, Leroy Fer, Luis Sinisterra, Róbert Bozeník, Sven van Beek en Christian Conteh. Daar kwam vandaag ook nog Uros Spajic bij. De afgelopen week verbleef de verdediger bij het nationale team van Servië. Vanwege het strenge testprotocol van Feyenoord mag hij van de medische staf nog niet bij de rest van de selectie aansluiten. Botteghin lijkt zodoende het centrum met Senesi te gaan vormen.

Wel kan Advocaat weer een beroep doen op Nicolai Jørgensen. De Deense aanvaller was de voorbije weken uit de roulatie. Het is onbekend of Jørgensen ook kan starten. Advocaat wilde ook niet ingaan wie hij in gedachte had voor de linksbackpositie. Zowel Haps als Malacia zitten in de ziekenboeg. In de voorbereiding speelden de jongelingen Ian Smeulers en George Johnston op deze positie. Een andere optie is dat Advocaat een middenvelder terug gaat schuiven.