Zweden haalt Willem II verdediger alsnog bij selectie

Willem II heeft last minute alsnog een speler voor de interlandbreak moeten uitzwaaien. Sebastian Holmén is door de Zweedse bondscoach namelijk alsnog opgeroepen voor een oefenduel in en tegen Denemarken. Die wedstrijd wordt woensdagavond gespeeld.

Door verscherpte corona-maatregelen vanuit de Britse overheid voor Denemarken konden een groot aantal spelers niet op tijd naar dat land reizen. Het gaat om Victor Lindelof (Manchester United), Robin Olsen (Everton), Emil Krafth (Newcastle United), Ken Sema (Watford) en Filip Helander (Rangers FC). Om die reden kwam bondscoach Janne Andersson alsnog uit bij Holmén.

Overigens had dat volgens het Brabants Dagblad nog wel wat voeten in de aarde. Zo moest de 28-jarige eerst nog een coronatest ondergaan voordat hij in het vliegtuig kon stappen. Na het oefenduel tegen Denemarken speelt Zweden in de Nations League tegen Kroatië en Frankrijk. Het is onbekend wat er na het duel tegen Denemarken met Holmén gebeurd. Mogelijk dat het ‘Britse’ vijftal dan wel weer bij de Zweedse selectie is aangesloten.

Voor de centrale verdediger is het tripje direct ook een mooie gelegenheid om zich in de kijker te spelen. Holmén heeft bij Willem II nog een contract tot het einde van het seizoen. De voormalig verdediger van Elfsborg en Dinamo Moskou zou vanaf januari met clubs kunnen spreken. Volgend jaar zomer is hij immers transfervrij. Willem II zal er alles aan doen om dat te voorkomen. De vijfvoudig international speelde dit seizoen in alle acht de competitieduels.