Aanstaande transfer houdt gemoederen NEC bezig

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Syb van Ottele trainde vandaag nog gewoon mee met de selectie van NEC. Het is geen heim dat de jonge verdediger in gesprek is met SC Heerenveen over een zomerse transfer. Het is zelfs mogelijk dat het in deze transferperiode tot een overgang komt. SC Heerenveen zou dan een bescheiden transfersom moeten ophoesten.

De pas achttienjarige Van Ottele brak dit seizoen door bij NEC in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Rogier Meijer is niet bepaald blij met de huidige situatie. Het leidt af van de voorbereiding van zijn ploeg op het competitietreffen met Telstar.

Rogier Meijer in gesprek met Omroep Gelderland: “Ik ben met Syb in gesprek daarover. Ik kijk hoe hij traint en hoe hij zich gedraagt in de groep. Als ik denk dat hij teveel bezig is met Heerenveen, zullen we daarop ingrijpen. Dat is nu niet zo. Ik weet dat het speelt en dat hebben we met hem besproken. We bekijken het nu per dag.”

De jeugdinternational kwam dit seizoen al negen keer in actie. Vooral als centrale verdediger. Meijer is dan ook niet echt blij dat het nu mogelijk al leidt tot een transfer. Meijer: “Ja, daar baal ik wel van. Je hebt alleen ook te maken met de keuze van een speler en zijn entourage. Daar hebben we niet altijd invloed op. Wij spreken met deze jongen, maar als ze andere keuzes maken, hebben we dat maar te accepteren.”