Aanvaller verruilt NAC Breda voor kampioen Tadzjikistan

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een opvallende transfer voor Huseyin Dogan. De aanvaller verruilt per direct NAC Breda voor FC Istiklol Dushanbe uit Tadzjikistan. De transfermarkt in dat land is nog open. Inmiddels heeft de 27-jarige Dogan al afscheid genomen van zijn ploeggenoten in Breda én is hij medisch gekeurd.

NAC Breda nam Dogan in de zomer van 2019 over van TOP Oss. Daar maakte hij in het seizoen 2018-2019 indruk door 21 goals te maken in 36 duels. Namens NAC kwam hij tot 35 wedstrijden en 9 goals. Dogan had in Noord-Brabant een aflopende verbintenis. Nu kiest hij er dus voor om dat contract niet uit te dienen. Dat heeft ook te maken met het feit dat Dogan geen basiskracht meer is. Eerder was Dogan actief bij Sparta.

FC Istiklol Dushanbe biedt de aanvaller nu een unieke kans. Het is de alleenheerser van Tadzjikistan. Al zeven jaar op rij werd het kampioen van dat land. Het betekent ook dat de kampioen van de Vysshaya Liga ook uitkomt in de AFC Champions League. Deze Aziatische variant van de Champions League werd vorig jaar nog gewonnen door Ulsun Hyundai, de Koreaanse club van Dave Bulthuis.