ADO Den Haag blijft in Chinese handen

ADO Den Haag zit in de hoek waar de klappen vallen. Degradatie lijkt voor ADO Den haag bijna niet meer af te wenden. Ook een beoogde overname valt nu in het water. Cosinus Group Capital Partners heeft opnieuw niet aan een betalingstermijn aan het Chinese United Vansen voldaan en is uit de race.

De Nederlands-Zwitserse investeringsmaatschappij zou hekkensluiter ADO Den Haag moeten verlossen van haar Chinese inmenging. Het loopt echter heel anders. Volgens het Algemeen Dagblad is Cosinus Group Capital Partners de afspraken niet nagekomen. Hierdoor heeft United Vansen (UVS) nu de stekker uit de deal getrokken.

Centrale spil in de onderhandelingen was de in Den Haag woonachtige Anthony Rothengatter. Als executive partner was hij betrokken bij de onderhandelingen en kwam hij al snel tot een akkoord met United Vansen. Het benodigde geld kwam echter niet over de brug. Cosinus Group Capital Partners zocht tevergeefs naar extra geld bij investeerders.

Het is onbekend hoe het nu verder moet met ADO Den Haag. Het blijft in Chinese handen. En die Aziatische invloed heeft ze vooralsnog weinig opgeleverd. Er is volgens het Algemeen Dagblad op dit moment geen belangstelling van andere investeerders. Een mogelijke degradatie betekent dat ADO Den Haag alleen maar minder waard wordt. En dat gezichtsverlies wil United Vansen niet graag lijden.

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag blijft in Chinese handen | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.