ADO Den Haag botst opnieuw met Chinese investeerder

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

ADO Den Haag heeft het helemaal gehad met haar Chinese eigenaar United Vansen. De club uit de Residentie claimt opnieuw dat de Chinese investeerder hun financiële verplichtingen niet is nagekomen. Hierdoor dreigt ADO Den Haag niet te kunnen voldoen aan haar eigen financiële verplichtingen zoals het betalen van de salarissen.

Het is nooit een gelukkig huwelijk geweest tussen ADO Den Haag en het Chinese United Vansen. Vanaf het begin van de samenwerking, of beter gezegd overname, was er frictie. En die frictie is ook altijd gebleven. Volgens het Algemeen Dagblad voldoet de investeerder nu weer niet aan een eerder afgegeven betalingsgarantie. ADO Den Haag zou dan ook graag zo snel mogelijk willen breken met de Chinese invloed. ADO Den Haag zoekt nu de gang naar de rechter om betalingen alsnog te ontvangen.

Volgens bronnen zouden er ook geïnteresseerden zijn die de aandelen van United Vansen over willen nemen. Het is de vraag of de Chinese investeerder daar ook open voor staat. Mogelijk dat de rechtbank United Vansen nu een zetje in de rug geeft. Het is onbekend met welke partij ADO Den Haag schermt. CEO Felix Wu van United Vansen tegenover Omroep West. ‘We werken aan een oplossing, meer kan ik er op dit moment niet over zeggen. Of de oplossing betalen aan ADO of verkopen van de aandelen is? Nogmaals, ik kan niks zeggen.’

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag botst opnieuw met Chinese investeerder | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.