ADO Den Haag huurt aanvaller van Lazio Roma

ADO Den Haag heeft opnieuw een speler aan haar selectie toegevoegd. Het gaat om de 21-jarige Bobby Adekanye. ADO Den Haag huurt de aanvaller met optie tot koop van Lazio Roma. De eerste seizoenshelft verhuurde de Romeinen hem aan het Spaanse Cádiz CF.

Adekanye is geboren in Nigeria maar groeide op in Nederland. Later werd hij hier ook jeugdinternational. Vooral in zijn jeugd verruilde hij regelmatig van clubs. Zo speelde hij in de opleiding van Ajax, FC Barcelona, PSV en Liverpool. In 2019 vertrok hij echter uit Liverpool na een succesvolle reeks van wedstrijden in de UEFA Youth League.

Een aanbod van Lazio Roma deed hem besluiten naar Italië te trekken. Daar kwam hij tot 15 officiële duels. Afgelopen zomer werd hij verhuurd aan de Spaanse promovendus Cádiz CF. Dat leverde hem vijf duels op. Nu is ADO Den Haag zijn volgende halte.

Adekanye: “Het is een eer om voor deze mooie club te spelen. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het buitenland – zowel binnen als buiten de lijnen – en het is mooi dat ik mezelf nu kan presenteren aan het Nederlandse publiek”, stelt de aanwinst. “Ik ben een aanvaller met durf en snelheid, die ervan houdt om een mannetje te passeren en productief te zijn. Ik hoop dat ik veel minuten kan maken en het team kan helpen om punten te pakken en in de Eredivisie te blijven. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.”

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “Bobby is een linksbuiten die al in een vroeg stadium bij meerdere grote clubs in Europa speelde. Lazio geeft hem de kans en de tijd om zich in Den Haag verder te ontwikkelen. We zijn zeer tevreden dat we opnieuw een aanvaller met specifieke kwaliteiten aan de selectie kunnen toevoegen.”

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Voetbalnieuws Site: ADO Den Haag huurt aanvaller van Lazio Roma | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!
  2. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag huurt aanvaller van Lazio Roma | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.