ADO Den Haag snel in andere handen

Manneshotit / Red Bull Content Pool

ADO Den Haag krijgt een nieuwe eigenaar. Het ongelukkige huwelijk tussen Chinese United Vansen en de club uit de Residentie lijkt op termijn te gaan eindigen. Volgens het Algemeen Dagblad is er namelijk een akkoord tussen United Vansen en Cosinus Group Capital Partners. Daarmee komt ADO Den Haag opnieuw in Haagse handen. Deze investeringsmaatschappij staat onder leiding van Anthony Rothengatter.

Er iss een akkoord bereikt over de voorwaarden tussen United Vansen en de Cosinus Group. Daarbij moet wel worden gezegd dat de partij een eerste betalingstermijn heeft overschreden. Toch is er alle hoop dat beide partijen elkaar gaan vinden. Het zou gaan om de laatste details. United Vansen wil maar al te graag af van ADO Den Haag. De Chinese investeerders hoopten ook op de interesse van andere partijen. Zo was er ook het Amerikaanse Otium Group maar die werd nooit echt concreet.

De Cosinus Group is gevestigd in Zwitserland. Het beheert het geld van vermogende particulieren. Dat doet het onder andere met investeringen die moeten renderen in extra vermogen. Cosinus Group Capital Partners verwacht op den duur geld met ADO Den Haag te kunnen verdienen, en daarmee het vermogen van hun cliënten te vergroten.

Het Algemeen Dagblad stelt dat het niet weet voor hoeveel geld ADO Den Haag wordt overgenomen. Ook stelt de krant dat het nog wel even kan duren voordat de overname daadwerkelijk is afgehandeld. Dat heeft alles te maken met de strenge eisen vanuit de KNVB. Zo wacht ook Fortuna Sittard al bijna een jaar op goedkeuring. De Turkse mediamagnaat Acun Ilicali wil al sinds mei 2020 mede-eigenaar maar kreeg nog altijd geen goedkeuring van de KNVB.

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag snel in andere handen | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.