ADO Den Haag tussen hoop en vrees: faillissement dreigt

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Opvallend nieuws uit Den Haag. Wanneer de club er niet snel in slaagt om geld te ontvangen dreigt er een sportief rampscenario. De KNVB zou de club dan namelijk terug kunnen zetten naar de Derde Divisie, zo meldt Omroep West.

Het wordt voor trainer Ruud Brood een hels karwei om ADO Den Haag voor de Eredivisie te behouden. De hekkensluiter van de Eredivisie laat in tegenstelling tot concurrenten als Willem II en FC Emmen niet zien waarom het degradatie zou kunnen afwenden. Het afzakken naar de Keuken Kampioen Divisie zou de financiële situatie alleen nog maar verslechteren. De kans is echter dat ADO Den Haag noodgedwongen moet afzakken naar de Derde Divisie, het vierde niveau van ons land.

Veel hangt af wat de rechtbank in Den Haag aanstaande maandag zal oordelen. Dan zal de rechtbank uitspraak doen in een kort geding dat ADO Den Haag heeft aangespannen tegen de huidige eigenaar United Vansen. De Chinese investeringsmaatschappij sprak eerder een lening van twee miljoen euro met de club af. Dat geld kwam er niet. Het water staat ADO Den Haag nu aan de lippen. Een faillissement van de club is bijna niet meer af te wenden. Morgen heeft ADO Den Haag al geen geld meer. En dat kan het intrekken van de proflicentie betekenen.

Omroep West schetst nu een aantal realistische scenario’s. Scenario 1 is dat ADO Den Haag het kort geding wint en de rechter zal dwingen dat United Vansen betaalt. De Chinese investeerders kunnen dan echter tijd gaan rekenen, en die tijd heeft ADO Den Haag niet. Een 2e scenario is dat United Vansen snel tot een akkoord komt met een andere investeringsmaatschappij. De Amerikaanse combinatie Otium Group / Neltex Sports zou graag willen instappen. De uitdaging hierbij is echter dat de KNVB goedkeuring moet verlenen. En gelet op recente ontwikkelingen bij FC Den Bosch en Fortuna Sittard kan dat even duren.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag tussen hoop en vrees: faillissement dreigt | ADO Den Haag Nieuws
  2. Voetbalnieuws Site: ADO Den Haag tussen hoop en vrees: faillissement dreigt | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.