ADO Den Haag wil ruimte creëren voor nieuwe spelers

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

ADO Den Haag nam vandaag al afscheid van Ravel Morrison. Het wil deze maand nog afscheid nemen van vier andere spelers. Dat meldt Voetbal International journalist Chris Tempelman op Twitter. Ook Omroep West schrijft over een aantal spelers die kunnen vertrekken.

Volgens Tempelman gaat om vier spelers die pas sinds afgelopen zomer in Den Haag spelen. Bij de drie huurlingen zal het om de tafel moeten gaan met de club waar ze onder contract staan. Daarbij gaat het om Lassana Faye (Sparta), Jonas Arweiler (FC Utrecht) en Ilay Elmkies (Hoffenheim). De twintigjarige Elmkies, vijfvoudig international van Israel, schommelde al het gehele seizoen tussen basis en bank. In december stond hij buitenspel vanwege een positieve coronatest.

De 22-jarige Faye was dit seizoen in 12 van de 14 duels basisspeler. Toch lijkt trainer Ruud Brood te hopen op een andere optie op linksback. De fysiek sterke Arweiler (23) is na de komst van Brood al zijn plek kwijt. ADO Den Haag probeerde met FC Utrecht al Arweiler te ruilen voor linksback Guwara. Het is onbekend hoe de Domstedelingen hier tegenover stonden. Inmiddels is Leon Guwara op huurbasis naar VVV Venlo vertrokken.

Ook Omroep West heeft het over vier spelers. Daarbij wordt echter niet over Faye gesproken, maar over Dante Rigo (PSV). De Belgische middenvelder kwam op voorspraak van Rankovic naar Den Haag. Vorig seizoen werkte hij al bij Sparta met Rankovic samen. Na het vertrek van de trainer is Rigo niet meer zeker van zijn plek. Het is onbekend of PSV iets voelt voor een terugkeer van Rigo.

Amir Catic tekende afgelopen zomer juist een driejarig contract bij ADO Den Haag. De club uit de Residentie bedong zelf een optie voor een vierde jaar. Nu een half jaar later mag de in Tilburg geboren aanvaller al weer op huurbasis vertrekken. Begin oktober had hij nog een basisplaats maar daarna ging het snel bergafwaarts. Catic speelde jarenlang in de jeugd van PSV en was eerder ook jeugdinternational van Bosnië & Herzegovina.

ADO Den Haag probeert met het vertrek van het viertal ruimte te creëren voor versterking. Met name de linksbackpositie lijkt dan prioriteit te krijgen. Faye voldoet blijkbaar niet en niet voor niets werd al aangeklopt voor Guwara. Eerder deze maand haalde ADO Den Haag al Zuiverloon, Janmaat en Vejinovic.

Vandaag zaten Catic, Faye, Arweiler en Elmkies niet bij de wedstrijdselectie van ADO Den Haag tegen RKC Waalwijk.

https://twitter.com/JimvanderDeijl/status/1347925301767139328

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag wil ruimte creëren voor nieuwe spelers | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.