ADO Den Haag zwaait Belgische middenvelder uit

ADO Den Haag nam afgelopen zomer Samy Bourard over van FC Eindhoven. Na ruim een half jaar lijkt het huwelijk al weer voorbij. De Belgische middenvelder is hard op weg naar Hongarije.

ADO Den Haag stak vorig jaar echt haar nek uit om Bourard naar de Residentie te halen. Dat had alles te maken met een foutje van zijn zaakwaarnemer, die vergat het aflopende contract bij FC Eindhoven formeel op te zeggen. Uiteindelijk kwam alles goed en maakte de voormlaig jeugdspeler van Anderlecht de overstap naar Den Haag.

Bourard groeide in Den Haag direct uit tot een gewaardeerde kracht. Dit seizoen kwam hij in 17 van de 20 duels in actie. De 24-jarige Belg schommelde tussen basis en bank. Met de stortvloed aan nieuwe namen lijkt Bourard nu eieren voor zijn geld te kiezen. Het Hongaarse MOL Fehérvár FC is daarnaast ook nog eens bereid een bescheiden transfersom te betalen. De club staat momenteel tweede in de Hongaarse competitie.

Trainer Ruud Brood: “Hij krijgt de ruimte om daar naartoe te gaan. Wij hebben op dit moment zelf weinig middelen, dat is één. Tegelijkertijd is het een jonge speler die ook graag wil. In deze fase is het belangrijk om het totale plaatje te zien en daarom krijgt hij de ruimte.”

Opvallend blijft het wel. Afgelopen zomer zette ADO Den Haag in op talent. Dat moest de club in de toekomst een betere transferbalans bezorgen en daarmee laten groeien. Ook Bourard die de overstap maakte vanuit de Keuken Kampioen Divisie was zo’n voorbeeld. In de winter haalde ADO Den Haag vooral ervaren krachten zonder restwaarde. Het laat maar weer eens zien in wat voor spagaat de club zit.

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag zwaait Belgische middenvelder uit | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.