ADO Den Haag zwaait drietal uit en maakt ruimte voor spits

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Er komen niet alleen spelers naar Den Haag. Vandaag werd bekend dat ADO Den Haag namelijk afscheid neemt van een drie spelers. Het gaat om middenvelders Andrei Ratiu en Emilio Estevez Tsai. Daarnaaast is ook aanvaller Nikos Karelis vertrokken. De drie spelers waren pas een half jaar in Den Haag.

Het Spaanse Villarreal besloot Andrei Ratiu terug te roepen. De Spaanse club kampt met blessures en heeft de 22-jarige Ratiu nodig. De teller van de Roemeense jeugdinternational stond op tien duels in de Eredivisie. De rechtsback annex rechtshalf was de afgelopen drie duels basisspeler. Het is dan ook de vraag hoe Ruud Brood dit met zijn technische staf gaat oplossen.

ADO Den Haag lijkt minder problemen te hebben met het vertrek van Karelis. In onderling overleg is het nog doorlopende contract ontbonden. ADO Den Haag contracteerde de Griekse aanvaller afgelopen zomer transfervrij. In negen duels kwam hij tot één goal. Karelis trekt zo goed als zeker naar de Griekse laagvlieger Panaitolikos. Eerder speelde Karelis onder andere voor Genk, Panathinaikos en Brentford. Ook kwam hij negentien keer uit voor het nationale team van Griekenland.

Met het vertrek van Karelis blijft ADO Den Haag zoeken naar een nieuwe aanvalsleider. De club wil graag een extra optie naast Michiel Kramer en huurling Jonas Arweiler.

ADO Den Haag maakte daarnaast bekend dat ook Emilio Estevez Tsai is vertrokken. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van het Canadese York FC. Hij speelde geen minuut in het eerste elftal. De middenvelder heeft zowel de Taiwanese als Spaanse nationaliteit.

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag zwaait drietal uit en maakt ruimte voor spits | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.