Afrikaanse Super League is stap verder

Manneshotit / Red Bull Content Pool

In Europa wordt al jarenlang gesproken over een Super League. Net zoals de BeNeLiga in de Benelux al sinds de jaren negentig onderwerp van gesprek is. In Afrika wordt het binnenkort realiteit.

De Afrikaanse Super League lijkt er namelijk als eerste te komen. Het was vandaag hét onderwerp van gesprek bij een conferentie van de Afrikaanse voetbalbond CAF in Marokko. Ook FIFA voorzitter Gianni Infantino was hierbij aanwezig.

Al sinds eind vorig jaar wordt er gesproken over een Afrikaanse Super League. Die competitie zou moeten bestaan uit 20 clubs die standaard deel gaan uitmaken van de competitie. De verwachte opbrengsten zouden jaarlijks 200 miljoen dollar zijn, zeker voor Afrikaanse begrippen een enorm bedrag. Daarmee ontstaan enorme financiële verschillen met clubs die actief zijn in reguliere competities. Het verschil tussen met name de Noord-Afrikaanse topclubs, uit landen als Marokko en Egypte, en andere clubs lijkt daarmee alleen maar groter te worden.

Één van de clubs die zou moeten deelnemen is Simba SC uit Tanzania. Die club is een van de grootste clubs in Afrika. Het is ook enorm populair op Instagram. De club heeft 2.2 miljoen volgers. Ter vergelijking, daarmee is het bijna 5 keer zo groot als Feyenoord (440.000 followers) en PSV (492.000 followers).

Barbara Gonzalez, CEO van Simba SC, was op Twitter ook nog eens heel uitgesproken over de Afrikaanse Super League. Daarbij postte ze ook nog eens een foto samen met Infantino.

https://twitter.com/bvrbvra/status/1370334376718897154

Toch zijn er ook nog een aantal beren op de weg. De Afrikaanse voetbalbond bestaat uit 56 nationale bonden. Daarbij vreest kleinere landen dat de grote clubs uit Noord-Afrika, zoals Marokko, Algerije of Egype, te overheersend worden.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Afrikaanse Super League is stap verder | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.