Ajax aast opnieuw op groot Afrikaans talent

Ajax heeft de opvolger van Quincy Promes al op het oog. Mocht de Oranje international deze transferperiode nog naar Spartak Moskou trekken dan wil Ajax opnieuw zaken doen met FC Nordsjaelland. Snelheidsduivel Kamaldeen Sulemana moet dan Denemarken verruilen voor Nederland.

De pas achttienjarige Kamaldeen Sulemana staat te boek als een uitzonderlijk talent. Ajax voelt er wel iets voor om de buitenspeler nu al naar Amsterdam te halen. Volgens De Telegraaf is het zelfs niet uitgesloten dat Ajax hem deze transferperiode al aantrekt, ook wanneer Promes niet zou vertrekken.

Net als Mohammed Kudus, die afgelopen zomer FC Nordsjaelland verruilde voor Ajax, is ook Sulemana afkomstig van de Right to Dream Academy. Dit is een Ghanese voetbalopleiding die ooit is opgericht door een scout van Manchester United en dezelfde eigenaar heeft als FC Nordsjaelland. Sterker nog, de eigenaar van Right to Dream kocht in 2015 juist FC Nordsjaelland om als etalage te gebruiken.

Net als bij Kudus lonkt bij Sulemana nu opnieuw een bedrag van minimaal 10 miljoen euro voor de investeringsmaatschappij. Het zou de eerste financiële klapper zijn voor de nieuwe eigenaar. De Egyptische investeringsmaatschappij Mansour Group betaalde eerder deze maand 120 miljoen dollar. Doel is om naast de opleidingscentra in Ghana en Denemarken een derde opleiding in Egypte te starten.

Het investeren in voetbalen bijbehorende transfers wordt steeds populairder. Eerder deze maand las je op VoetbalPlus dat baseball legende Billy Beane tevergeefs had geprobeerd om Liverpool te kopen.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Ajax aast opnieuw op groot Afrikaans talent | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.