Ajax denkt aan Gerry Hamstra

Het Algemeen Dagblad komt met opvallend nieuws. Gerry Hamstra wordt zo goed als zeker de rechterhand van Marc Overmars bij Ajax. Eerder deze week werd duidelijk dat Hamstra vanwege een ‘verschil in inzicht’ bij SC Heerenveen per direct zou vertrekken. Daarmee is de weg vrij voor een snelle aanstelling bij Ajax.

De 51-jarige Hamstra moet de rechterhand worden van Overmars. Daarbij zal de focus van Overmars meer op het eerste elftal liggen. Bij Hamstra zou de focus liggen op de jeugdopleiding. Hierbij kan volgens het Algemeen Dagblad worden gedacht aan ‘contracten voor inkomende en begeerde jeugdspelers‘.

Hamstra was in totaal vijf jaar verantwoordelijk voor het technisch beleid van SC Heerenveen. Daar viel vooral zijn handelsgeest op. SC Heerenveen heeft de afgelopen jaren weer meer kapitaal op het veld weten te creeren. Dat deed het door jonge talentvolle spelers te kopen en door te ontwikkelen. Eerder was Hamstra ook werkzaam als trainer van FC Emmen en hoofd opleidingen bij Vitesse.

Door de contractbeëindiging ligt de weg nu vrij voor een dienstverband in Amsterdam. In de Johan Cruijff ArenA ligt een meerjarig contract voor hem klaar.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Ajax denkt aan Gerry Hamstra | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.