Ajax en Haller bereiken persoonlijk akkoord

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De transfer van Sébastien Haller naar Ajax is in een stroomversnelling geraakt. Er is inmiddels al een persoonlijk akkoord bereikt tussen Ajax en de 26-jatige aanvaller, zo meldt Voetbal International. Nu moeten beide clubs elkaar nog definitief vinden. Het is niet uitgesloten dat Haller komende zondag al speelt in de topper tussen Ajax en PSV.

Voor Haller betekent het een terugkeer naar de Eredivisie. Tussen 2015 en 2017 speelde de aanvaller al in Nederland al voor FC Utrecht. Daar maakte de Franse aanvaller met Ivoriaanse aanvaller onder Erik ten Hag indruk. Het zou leiden tot een transfer naar het Duitse Eintracht Frankfurt. Ook daar liet Haller zien dat hij het verschil kan maken. Het leverde uiteindelijk in 2019 een transfer van ruim 40 miljoen euro op naar West Ham United.

In Londen was Haller vorig seizoen allesbehalve een vaste waarde. Dat is dit seizoen wel anders. Dit seizoen was hij tien wedstrijden basiskracht bij West Ham United, daarnaast viel hij ook nog eens zes duels in. Het leverde drie doelpunten op. Toch is West Ham United bereid om mee te werken aan een transfer. De aanvaller komt niet tot goed zijn recht in het spel dat West Ham United voor ogen heeft. Wel moet Ajax met ruim 25 miljoen euro haar clubrecord verbeteren.

Mogelijk hoeft Ajax de 25 miljoen euro niet direct op te hoesten. In het voetbal is het ook gebruikelijk om te huren met een verplichte optie tot koop. Of de mogelijkheid om de transfersom over meerdere jaren uit te smeren. Ajax loopt met de transfer sowieso het risico dat de publieke opinie zich tegen de club gaat keren. Eerder moest Ajax namelijk medewerkers ontslaan en hield het haar hand op bij de overheid.