Ajax en Schalke eens over Klaas Jan Huntelaar

Klaas Jan Huntelaar heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De aanvaller trekt opnieuw naar Duitsland om Schalke 04 voor degradatie uit de Bundesliga te behoeden.

De aanvaller kiest daarmee duidelijk voor zijn oude Duitse liefde. De lokroep om zijn oude club uit een diep dal te trekken woog zwaarder dan een eventuele titel als afscheid bij Ajax. Daarbij moet wel worden gezegd dat Huntelaar in Gelsenrkichen vermoedelijk veel meer speelminuten zal krijgen. Zeker na de komst van Sébastien Haller is de kans op veel speelminuten verder geslonken.

De 37-jarige Huntelaar heeft inmiddels al een medische keuring bij Schalke 04 ondergaan. Niets lijkt meer een transfer in de weg te staan. Ook Ajax gunt Huntelaar zijn laatste kunstje. En dat wordt een flinke uitdaging. Die Königsblauen staan laatste in de Bundesliga en moeten maar liefst zeven punten inlopen op de veilige plekken. Een langer verblijf in de Bundesliga is dus absoluut geen zekerheid.

Huntelaar speelde eerder al tussen 2010 en 2017 voor Schalke 04. Daarnaast kwam hij uit voor PSV, De Graafschap, AGOVV, SC Heerenveen, Ajax, Real Madrid en AC Milan. In 2017 begon hij aan zijn tweede periode bij Ajax.

Het is onbekend of Ajax op zoek gaat naar een extra spits. Natuurlijk werd Haller eerder voor 22,5 miljoen euro gekocht. Tegelijkertijd heeft met enkel nog de jonge Brian Brobbey en gelegengeheidsspits Dusan Tadic er achter zitten.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Ajax en Schalke eens over Klaas Jan Huntelaar | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.