Ajax en Shakter Donetsk naderen akkoord over aanvaller

Foto: Ajax

Ajax gaat Lassina Traoré uitzwaaien. Shakter Donetsk heeft de beste papieren om de Afrikaanse spits van Ajax over te nemen. De twintigjarige aanvaller is inmiddels al in Oekraïne gesignaleerd.

De aanvaller uit Burkino Faso past ondanks het vertrek van Klaas Jan Huntelaar en het aanstaande afscheid van Brian Brobbey niet in de plannen van Ajax. Na de komst van Sebastian Haller kreeg Traoré al nauwelijks speelminuten. Lange tijd hoopte Ajax de aanvaller te slijten aan een kapitaalkrachtige club uit de Premier League. Het wordt dus Oekraïne voor de aanvaller die na zijn vijf goals tegen VVV Venlo en de 0-13 zege van Ajax wereldnieuws was.

Zaakwaarnemers Daan Kramp en Revien Kanhai van Forza Sports Group: “Het klopt dat we daar zijn geweest en heel goede gesprekken met Shakhtar hebben gevoerd.”

Shakter Donetsk was jarenlang alleenheerser in eigen land. Afgelopen jaar kroonde echter Dinamo Kiev zich tot kampioen. De dertienvoudig kampioen had maar liefst elf punten achterstand op Dinamo Kiev.

Met de miljoenen aan transfergeld lijkt Ajax juist weer de transfermarkt op te gaan. Het zal een goede backup voor Haller moeten vinden. Volgens De Telegraaf zou Ajax maar liefst 10 miljoen euro voor Traoré incasseren. Eerder dacht Ajax bij Engelse belangstelling nog aan het dubbele. Maar het is en blijft een immens bedrag.