Ajax staat open voor zomer vertrek van Nicolás Tagliafico

Credits: Marco Oomen Fotografie

Nicolás Tagliafico is hot in binnen- en buitenland. De Argentijns international lijkt Ajax na jaren van geruchten deze zomer eindelijk te gaan verlaten. Er is concrete belangstelling en Ajax heeft de vraagprijs volgens Spaanse bronnen inmiddels verlaagd naar 15 miljoen euro.

Volgens het Spaanse AS hebben Leeds United en Inter Milan concrete belangstelling. Daarnaast zou de Argentijnse linksback ook in de belangstelling staan van Manchester City en Atlético Madrid. De 28-jarige verdediger heeft al langer zijn zinnen gezet op een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA. Deze zomer lijkt het er ook daadwerkelijk van te gaan komen.

Ajax heeft uitgaande transfers nodig en ziet een vertrek van Tagliafico na jarenlange trouwe dienst wel zitten. Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf:  “Dat zou heel goed zijn voor Ajax, dat Tagliafico al langer wil verkopen. Hij is één van de spelers die nog geld kan opbrengen, dachten ze bij Ajax. Maar hij is oud, weinig restwaarde en de belangstelling laat te wensen over. Als Leeds zich nu heeft gemeld, waar het op lijkt, dat zou een goede deal kunnen worden.”

Tegelijkertijd kan geld nog altijd een spelbreker zijn. Verweij: “Vergeet ook niet dat Ajax inmiddels zulke salarissen betaalt. Vorig jaar was Leverkusen – toen nog Peter Bosz – heel erg geïnteresseerd in Tagliafico. Alleen kwam Tagliafico toen tot de conclusie dat Leverkusen niet meer salaris betaalde dan Ajax. Toen was het opeens niet heel interessant om die kant op te gaan. Dus misschien dat Overmars wel met een konijn uit de hoge hoed komt en Tagliafico voor een aantal jaren probeert te binden. Je weet wat je hebt en je weet niet wat je krijgt.”