Ajax wil André Onana tot zomer van 2024 binden

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ajax zit vooralsnog niet met de handen in haar haar met André Onana. De doelman uit Kameroen zit een dopingstraf van een jaar uit. Met nog een contract tot de zomer van 2022 loopt Ajax zodoende een behoorlijk risico.

Op dit moment mag Onana niet trainen bij Ajax, laat staan wedstrijden spelen. Vanwege het (onbewuste) gebruik van een dopingstof is het Onana verboden om waar dan ook in de wereld te trainen of wedstrijden te spelen. En dat tot februari 2022. Het betekent dat Onana bij zijn terugkeer totaal geen wedstrijdritme heeft. Het zal dus nog wel even duren voordat Ajax weer gebruik van hem kan maken.

Daarnaast wil Ajax ook voorkomen dat Onana straks transfervrij de deur uitloopt. Volgens De Telegraaf heeft Ajax de doelman nu een aanbieding gedaan tot de zomer van 2024. Zelf zou Onana inzetten op een contract tot het einde van 2022-2023. Uiteraard heeft dat invloed op een mogelijke transfersom die Ajax later kan incasseren. Het is uitgesloten dat dit bedrag ooit nog in de buurt van de 25 miljoen euro zou komen.

Op dit moment is de 38-jarige Maarten Stekelenburg de eerste doelman van Ajax. De international loopt na dit seizoen uit zijn contract. Het is de verwachting dat Ajax op een later moment alsnog met Stekelenburg om de tafel gaat.