Ajax wil clubrecord verbreken: Haller moet nieuwe spits worden

Credits: Marco Oomen Fotografie

In de zoektocht naar een spits is Ajax uitgekomen bij Sébastien Haller. De aanvaller van West Ham United moet Ajax nog deze transferperiode komen versterken. Daarmee zou Ajax opnieuw stunten op de transfermarkt.

De 26-jarige Haller is op dit moment een vaste waarde bij West Ham United. Hij kwam dit seizoen 16 Premier League duels in actie, waarvan 10 als basiskracht. Hierin scoorde hij drie keer. Daarmee laat Haller eindelijk iets van waarde bij The Hammers zien. De club betaalde in de zomer van 2019 nog ruim 45 miljoen euro aan Eintracht Frankfurt. Inmiddels is de in Frankrijk geboren aanvaller ook international van Ivoorkust geworden.

De oud-spits van FC Utrecht wordt nu gezien als de ideale kandidaat om de aanvalslinie van Ajax te versterken. Er zijn gesprekken over een transfer. Daarbij zou Ajax 25 miljoen euro aan West Ham United moeten overmaken, zo meldt de Franse sportkrant L’Equipe. Het zou voor Ajax de grootste inkomende transfer ooit zijn. Daarnaast zou het de vierde speler zijn die opnieuw met Ten Hag bij Ajax gaat werken. Eerder kwamen Quincy Promes, Zakaria Labyad en Sean Klaiber al op voorspraak van Ten Hag naar Amsterdam.

Ajax moet echter wel de transfermarkt op. Lassina Traoré is nog een ongepolijste parel, Klaas-Jan Huntelaar gaat stoppen terwijl de toekomst van Quincy Promes in ongewis is. Er is een reële kans dat Ajax de aanvaller vanwege privé problemen lang kwijt is. Haller zou dan de gewenste maar dure oplossing zijn. Er wordt zowel gesproken over een huur met een verplichte optie tot koop in de zomer, als ook een overgang deze maand.

Tegelijkertijd is er dan wel de vraag of Ajax er verstandig aan doet om in een wereldwijde pandemie hun eigen clubrecord te verbreken. Mogelijk wel uit de sportieve belangen. Tegelijkertijd heeft Ajax keihard moeten snijden in het eigen personeelsbestand, en ook geld ontvangen van de overheid. In dat opzicht zou een transfer van Haller naar de Johan Cruijff ArenA ook de nodige imagoschade gaan opleveren.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Ajax wil clubrecord verbreken: Haller moet nieuwe spits worden | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.