Ajax wint KNVB Beker door goal Neres in blessuretijd

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Ajax heeft de TOTO KNVB Beker gewonnen. In de blessuretijd tekende invaller David Neres voor de winnende goal. Het betekende de 2-1 en  die zege kwam niet meer in gevaar.

De wedstrijd was lang niet zo goed als gehoopt. Mogelijk speelde de spanning, en in het geval van Ajax ook de vermoeidheid een rol. Na de teleurstellende Europese uitschakeling tegen AS Roma rechtte Ajax echter haar rug. En dat levert nu dus de beker in Rotterdam op.

Ajax zou na 23 minuten spelen de score openen door een fantastische goal van Ryan Gravenberch. Daarmee is de achttienjarige middenvelder één van de jongste doelpuntenmakers in een bekerfinale. De laatste keer dat zo’n jonge speler scoorde was in 1981. Toen was de zeventienjarige Gerald Vanenburg de maker van een goal.

Toch was dat in De Kuip niet de ruststand. Na een half uur spelen was het namelijk al weer gelijk. Lois Openda kon van dichtbij scoren, nadat Chelsea-huurling Armando Broja de Ajax-defensie te slim af was. Dat zou ook in Rotterdam de ruststand zijn. Opvallend genoeg kwam in de eerste helft Vitesse smaakmaker Tannane niet in spel voor.

In de tweede helft ging het niveau en dus ook het tempo omlaag. Veel blessurebehandelingen speelden parten. Vlak voor tijd moest Jacob Rasmussen met rood het veld verlaten. De Deense verdediger kreeg een terechte rode kaart na een charge op Antony. David Neres kwam voor zijn landgenoot in de ploeg en zou op aangeven van Haller in blessuretijd de 2-1 maken.