Almere City en Willem II doen zaken: buitenspeler naar Flevoland

Van de onderkant van de Eredivisie naar de top van de Keuken Kampioen Divisie. John Jeboah maakt de overstap van Willem II naar Almere City. De Duitse aanvaller maakt het seizoen op huurbasis in Flevoland af.

De twintigjarige buitenspeler kwam afgelopen zomer transfervrij over van Wolfsburg. In Tilburg begon de voormalig Duits jeugdinternational nog als basiskracht. Sinds medio oktober is hij zijn basisplaats echter kwijt. Sinds december kwam hij nog maar tot twee invalbeurten en dus lijkt een tijdelijke overgang naar Almere voor alle partijen de beste oplossing.

In de strijd om promotie kan Almere City een extra offensieve optie prima gebruiken. Almere City hoopt bij de eerste twee te eindigen om directe promotie af te dwingen. Het zou voor het eerst zijn dat Almere City op het hoogste niveau van Nederland actief is.

Yeboah ligt in Tilburg nog tot de zomer van 2023 vast. Mogelijk keert hij echter niet meer terug naar Noord-Brabant. Almere City heeft namelijk een optie tot koop bedongen. Vorig jaar werd hij door VVV Venlo gehuurd van Wolfsburg en deed hij zijn eerste ervaringen in de Eredivisie op.

Almere City kondigde de komst van Yeboah via haar stadionspeaker aan:

https://twitter.com/AlmereCityFC/status/1353008355183374338

https://twitter.com/AlmereCityFC/status/1353010270709440513