Almere City gaat kopje onder in Maastricht

Credits: Marco Oomen Fotografie

Almere City hoeft zich voorlopig geen illusies meer te maken. De ambitieuze club uit Flevoland ging vandaag in Maastricht onderuit tegen MVV. Het werd door goals van Sven Blummel en Joy-Lance Mickels 2-0.

Almere City had vandaag in de Keuken Kampioen Divisie juist de druk vol op runner-up De Graafschap kunnen zetten. Het onderlinge verschil was twee punten. Almere City ging op bezoek bij laagvlieger MVV, terwijl De Graafschap een lastige uitwedstrijd wacht bij nummer vier NAC Breda. Na de nederlaag in Maastricht kan Almere City mogelijk afzakken naar de vierde plaats. Misschien is dat voor Almere City nog niet eens heel verkeerd. Het betekent dat het verschil met De Graafschap twee punten blijft, en NAC Breda op doelsaldo de club passeert.

Ondanks de kleine verschillen lijkt rechtstreekse promotie naar de Eredivisie voor het gevoel wel ver weg. Een verlies bij de nummer veertien mag Almere City niet gebeuren. Het elftal van Almere City is geen schim meer van wat het in de eerste seizoenshelft liet zien. Na de winterstop ging het mis. En ook het ontslag van Ole Tobiasen heeft uiteindelijk niets opgelost. Alleen de playoffs kunnen het seizoen eventueel nog redden.