Almere City lijkt naast rechtstreekse promotie te grijpen

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Almere City hoeft voorlopig even niet meer te denken aan rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. De ploeg van Ole Tobiasen ging vandaag tegen FC Volendam op eigen veld met 1-2 ten onder.

FC Volendam greep vandaag in Flevoland brutaal de leiding. Het was de twintigjarige Brian Plat die de score na een klein kwartier spelen opende. Die stand werd nog voor rust ongedaan gemaakt. Tim Receveur scoorde na een half uur spelen de gelijkmaker. Op slag van rust zette huurling Samuele Mulattieri de bezoekers opnieuw op voorsprong. Na een interessante tweede helft bleef die stand ook op het bord staan.

Het betekent voor Almere City al weer de vijfde nederlaag van het seizoen. Almere City ziet de top twee langzaam uit het zicht raken. En dat is zonde voor de ploeg uit Flevoland die zo lang op één van de twee bovenste plekken stond. Voor het eerst promoveren namelijk de nummers één en twee rechtstreeks naar de Eredivisie.

SC Cambuur heeft als koploper de beste papieren. Het heeft na 26 competitueduels in de Keuken Kampioen Divisie al 63 punten. Daarmee is er een ruime voorsprong op de achtervolgers. Runner-up De Graafschap heeft 57 punten.

De Superboeren zijn na de winterstop opgeklommen naar de tweede plaats en het verschil met de nummers drie en vier van de ranglijst is opgelopen naar vier punten. Zowel NAC Breda als Almere City hebben namelijk 53 punten. Nummer vijf Go Ahead Eagles lijkt met 50 punten al te ver weg.