Almere City neemt Woud definitief over van Willem II

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Almere City wil met doelman Michael Woud de Eredivisie in. De 22-jarige doelman wordt dit seizoen door Almere City gehuurd van Willem II. Nu maakt hij de directe overstap van Tilburg naar Flevoland.

De doelman is opgegroeid in Nieuw Zeeland. In 2015 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van het Engelse Sunderland. Na drie seizoenen aan de Engelste Oostkust volgde in 2018 de overstap naar Willem II. In datzelfde jaar maakte hij ook zijn debuut in het nationale team van Nieuw Zeeland. Daar kwam eind 2019 nog een tweede interland bij.

Technisch manager Teun Jacobs op de website van Almere City: “Michael Woud heeft sinds zijn komst naar Almere een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Met zijn betrouwbare optredens is hij zowel binnen als buiten de lijnen uitgegroeid tot een gewaardeerde speler van de selectie. Vanuit dat oogpunt zijn wij blij dat wij Michael voor langere tijd aan de club hebben kunnen binden opdat we de gezamenlijke ambities gaan realiseren.”

Woud, dit seizoen al goed voor tien clean sheets in de Keuken Kampioen Divisie, tekende in Almere een contract tot de zomer van 2024. Het is de tweede keer in korte tijd dat Almere City en Willem II zaken doen. Eerder deze week huurde Almere City al John Yeboah van Willem II met een optie tot koop.