Almere City slaat slag en haalt middenvelder op bij Fortuna Sittard

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Jorrit Smeets maakt de overstap van de Eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder trekt van Fortuna Sittard naar Almere City. In Flevoland tekende hij een contract tot de zomer van 2023.

De 25-jarige Smeets hoefde niet te vertrekken bij Fortuna Sittard. De middenvelder zette echter zelf zijn zinnen op een transfer naar Almere. Die club wil deze zomer promoveren naar de Eredivisie. Hierbij is de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie in een heftige strijd verwikkeld met koploper SC Cambuur en nummer drie De Graafschap. In de Keuken Kampioen Divisie promoveren de nummers één en twee.

Smeets: “Ik kan niet wachten om Almere City FC te gaan helpen in de strijd om promotie. De laatste tijd is het bij Fortuna Sittard niet helemaal gelopen zoals ik had gehoopt. Dan moeten je keuzes maken, om toch vervolgstappen te kunnen blijven zetten in je carrière. Almere City FC heeft een goed plan, met een duidelijke visie. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kijk ernaar uit om bij deze club aan de slag te gaan.”

Technisch manager Teun Jacobs: “Wij zijn waanzinnig blij dat we Jorrit hebben kunnen vastleggen. Het is een jongen met leiderschapskwaliteiten. Een speler met sturend vermogen, zowel aan de bal als zonder de bal. Hij weet hoe het is om te strijden om promotie en heeft inmiddels behoorlijk wat Eredivisie-ervaring opgedaan. Kortom, een versterking voor onze selectie.”

De middenvelder raakte zijn plaats eind november bij Fortuna Sittard kwijt na een corona-besmetting. Hij was er zelfs aanvoerder. Nu wijkt hij na ruim 70 duels in de Eredivisie dus uit naar Almere. In totaal speelde hij 124 duels voor Fortuna Sittard.