Almere City stuurt Ole Tobiasen de laan uit

Ole Tobiasen is het slachtoffer geworden van de ambities van Almere City. Na een minder reeks heeft de club uit Flevoland rechtstreekse promotie naar de Eredivisie namelijk niet meer in eigen hand. Hierdoor moet Tobiasen nu het veld ruimen. De 45-jarige Tobiasen was sinds 2018 in Almere werkzaam.

De club uit Flevoland is duidelijk in haar statement. In het korte statement stelt de club: “Almere City FC heeft de samenwerking met Ole Tobiasen per direct beëindigd. Na diverse gesprekken tussen spelers, staf en clubleiding is geconstateerd dat het draagvlak voor een verdere samenwerking ontbreekt, waardoor de club onvoldoende vertrouwen heeft in een positief vervolg van het huidige seizoen.”

Almere City is inmiddels de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op nummer vier De Graafschap is vier punten. Begin januari had Almere City nog een voorsprong van acht punten op diezelfde Superboeren. Dit seizoen promoveren de nummers één en twee naar de Eredivisie. Cambuur is de ongenaakbare koploper.

Assistent-trainer Jeroen Rijsdijk maakt het lopende seizoen als hoofdtrainer af. Eerder was hij assistent-trainer bij Sparta en trainer van Jong Sparta. In het amateurvoetbal was hij jarenlang coach van Excelsior Maassluis.