Almere City verrast en kondigt komst Verbeek aan

Manneshotit / Red Bull Content Pool

De ambities in Almere blijven onverminderd groot. Dit seizoen greep Almere City naar promotie naar de Eredivisie. Volgend jaar moet in een loodzware Keuken Kampioen Divisie opnieuw een serieuze gooi naar promotie worden ondernomen.

Almere City heeft namelijk Gertjan Verbeek aangesteld als nieuwe trainer.  Daarmee verraste Almere City vriend en vijand. In korte tijd is Verbeek de derde trainer. Het seizoen 2020-2021 werd begonnen met Ole Tobiasen. Na teleurstellende resultaten werd Tobiasen in de winterstop aan de kant gezet. Daarna nam Jeroen Rijsdijk het stokje over. Komend seizoen staat Verbeek voor de groep. De oefenmeester was in Nederland eerder werkzaam voor clubs als Heracles Almelo, SC Heerenveen, AZ en Feyenoord. Daarnaast was hij actief als coach in Duitsland (FC Nürnberg en VfL Bochum) en Australië. In Almere tekende hij voor twee jaar.

Verrassen in het leven

Verbeek in gesprek met het Algemeen DagbladJe moet je weleens laten verrassen in het leven, dan blijft het leuk. Maar ik was ook verbaasd dat ze mij twee weken geleden benaderden, hoor. Voor een kop koffie aanvankelijk, maar de dag erna stonden ze al op de stoep om de selectie van volgend seizoen door te nemen. De bezem gaat erdoor en ik ben volgens hen de juiste trainer daarvoor. Van hun verhaal werd ik enthousiast. En ze hebben zich de laatste seizoenen natuurlijk flink laten gelden in de eerste divisie. Alleen die laatste stap hebben ze steeds niet gezet. Ze waren ook eerlijk, ik was niet de eerste kandidaat waarmee ze hebben gesproken. Die eerlijkheid waardeer ik.”

Ook komend seizoen bestaat de Keuken Kampioen Divisie uit een groot aantal clubs met torenhoge ambities. Wat te denken van De Graafschap en NAC Breda. Daarnaast zullen de degradanten ADO Den Haag, FC Emmen en VVV Venlo ook geen modderfiguur willen slaan. Daarnaast is FC Den Bosch ook nog verwikkeld in een Amerikaanse overname.