Almere City wil verdediger niet laten vertrekken

FC Groningen hoopt deze transferperiode niet te rekenen op Radinio Balker. Almere City is niet van plan om de verdediger deze transferperiode te laten vertrekken. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie wil haar selectie deze transferperiode bij elkaar houden.

De 22-jarige Balker is normaliter één van de sterkhouders van Almere City. Door blessures kwam hij dit seizoen echter pas zeven keer in actie. Tegelijkertijd heeft hij in Flevoland een aflopende verbintenis.

Almere City kiest nu bewust voor haar sportieve ambities en riskeert een transfervrij vertrek in de zomer. Vanaf dit seizoen promoveren immers de nummer 1 en 2 naar de Eredivisie. Directeur John Bes laat aan Voetbal International weten: ‘Zij hebben zich gemeld, maar wij zijn op een missie en zijn daarom niet van plan om deze maand goede spelers te verkopen.’

Balker is inzetbaar als centrale verdediger en rechtsback. Het is onbekend of FC Groningen eerst naar andere opties gaat kijken, of nu zal gaan voor een zomerse transfer van Balker. Dat is echter wel de verwachting.

Naast een rechtsbenige verdediger is FC Groningen ook nog altijd op zoek naar een linkspoot. Ko Itakura keert na dit seizoen terug naar Manchester City. De Japanse verdediger heeft er dan twee jaar op huurbasis in Groningen opzitten.