American dream voor Nick Marsman

Er lonkt een mooi avontuur voor Nick Marsman. De doelman greep dit seizoen na de blessure van Justin Bijlow zijn kans bij Feyenoord onder de lat. Nu wacht een avontuur in de Major League Soccer. Het Inter Miami CF van David Beckham heeft meer dan gewone belangstelling.

De dertigjarige Marsman heeft een aflopende verbintenis bij Feyenoord. De doelman kan in Rotterdam-Zuid verlengen maar weet ook dat hij komend seizoen opnieuw zal beginnen als reservekeeper achter Justin Bijlow. En nu lonkt dan ook nog een droomtransfer. Volgens Amerikaanse bronnen van Voetbal International is Marsman zelfs al medische gekeurd. Het is nog even wachten op de officiële bevestiging. Ook is het onbekend hoe lang Marsman tekent.

Inter Miami maakte vorig jaar voor het eerste zijn opwachting in de Major League Soccer. Dat deed de club, met het iconische logo, direct door twee spelers bij Juventus op te pikken. Blaise Matuidi en Gonzalo Higuain verdedigden de kleuren van Inter Miami. Vorige maand werd ook bekend dat Kelvin Leerdam aan de slag gaat bij Inter Miami. De Surinaams international was de afgelopen drie seizoenen succesvol bij Seattle Sounders.

Een mogelijk vertrek van Marsman betekent wel dat Feyenoord op zoek moet naar een nieuwe reservekeeper. Dit seizoen staat de teller van Bijlow op 25 duels. Eerder had Marsman bij clubs als FC Twente en FC Utrecht ook al een rol als tweede keeper. Het is niet uitgesloten dat Feyenoord op zoek gaat naar een transfervrije doelman uit Zuid-Amerika. Ook de naam van Warner Hahn zingt rond maar dat lijkt geen serieuze optie. De doelman wil graag weer eerste keeper worden en PEC Zwolle lijkt hem die kans te bieden.