American dream voor Silvester van der Water

Silvester van der Water heeft zijn droomtransfer te pakken. De 24-jarige aanvaller gaat Heracles Almelo per direct verlaten voor het Amerikaanse Orlando City.

Trainer Felix Wormuth heeft de buitenspeler volgens RTV Oost al buiten de selectie gelaten in afwachting van de ‘final go’. Daarmee komt er een einde aan een lange flirt tussen Van der Water en de Major League Soccer. Orlando City had al geruime tijd belangstelling in de voormalig speler van Almere City. Er kwam echter maar geen akkoord tussen beide clubs.

Er is nu alsnog overeenstemming bereikt tussen Heracles Almelo en Orlando City. Van der Water lag nog enkele maanden onder contract in Almelo en levert zodoende een bescheiden transfersom op. Van der Water kwam dit seizoen 18 keer in actie, dat leverde 3 goals en 4 asissts op. Afgelopen zomer anticipeerde Heracles al op een mogelijk vertrek. Ismail Azzaoui had de voorbije weken al een basisplaats maar lijkt nu naar de rechterflank te verhuizen.

Van der Water gaat in Florida spelen met niemand minder dan Nani en Alexandre Pato. Laatsgenoemde maakte eerder deze maand de overstap naar Orlando City. De 31-jarige aanvaller zette zijn handtekening onder een contract tot eind 2021. De 27-voudig Braziliaans international hoopt in de MLS zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.