Anco Jansen verruilt Emmen alsnog voor Breda

FC Emmen zwaait Anco Jansen dan toch uit. Gisteren leek de transfer naar NAC Breda te zijn afgeketst. Nu is het alsnog tot een transfer naar Noord-Brabant gekomen.

Vanwege bewezen diensten heeft FC Emmen zijn nog doorlopende contract ontbonden. Hierdoor kon hij ook buiten de transfertermijn alsnog de overstap naar Breda maken. De 31-jarige Jansen was geen vaste waarde meer bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Opvallend, omdat hij het seizoen nog begon als aanvoerder. Nu tekende hij een contract tot het einde van het seizoen bij NAC Breda, de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie.

Maurice Steijn: “Anco is een heel ervaren speler die tot voor kort aanvoerder was van FC Emmen. Hij gaf te kennen toe te zijn aan iets nieuws. Hij zei dat hij NAC een schitterende club vindt en graag wil meebouwen en helpen en dat ene doel waar we allemaal keihard aan werken, namelijk promoveren. Hij is een uitstekende technische middenvelder annex aanvaller.”

Anco Jansen “NAC is een mooie club, waar je voor promotie kan spelen en waar ik het plezier in het spelletje hoop terug te vinden. Het is mooi om hier te spelen en normaal gesproken hangt hier ook een mooie sfeer. Ik ben zelf een technisch onderlegde voetballer met inmiddels al wat ervaring. Ik zal er alles aan doen om er met NAC een mooi seizoen van te maken. Ik doe een stapje terug naar de Keuken Kampioen Divisie, maar wel met de gedachte om weer een stap omhoog te kunnen.”

Jansen speelde eerder in zijn loopbaan al voor PEC Zwolle, FC Groningen, SC Cambuur, BV Veendam, De Graafschap, Roda JC en Boluspor. Sinds 2017 was hij actief bij FC Emmen. Daarmee maakte hij de opmars mee vanuit de Eerste Divisie naar de Eredivisie.