Anderlecht zoekt oplossing voor Derrick Luckassen

Anderlecht zoekt naar een oplossing voor Derrick Luckassen. De verdediger wordt voor het tweede jaar op rij door de Belgische topclub gehuurd van PSV. De centrale verdediger komt in Brussel echter nauwelijks aan spelen toe.

Anderlecht hoopt de verdediger te kunnen verhuren aan een andere club. Dat is mogelijk omdat de verdediger dit seizoen nog niet voor PSV in actie kwam. Voor Anderlecht zou het een verlichting kunnen betekenen in de huurkosten. Wel mag worden aangenomen dat Anderlecht de koopoptie niet zal lichten. Naast Luckassen hoopt Anderlecht deze transferperiode ook de Zweedse aanvaller Isaac Kiese Thelin te lozen.

Luckassen werd door PSV vorig jaar met een koopoptie aan Anderlecht verhuurd. Daarnaast verlengde PSV het contract tot de zomer van 2023 zodat ze nog een mooie transfersom kunnen incasseren. Dat lijkt nu mogelijk een dure keuze te zijn geweest. Sinds 4 oktober speelde Luckassen nog maar 17 minuten in het eerste elftal van Anderlecht.

Een terugkeer naar PSV lijkt hoe dan ook onmogelijk. Luckassen gaf zelf eerder ook al aan weinig te voelen voor een langer verblijf in Eindhoven. Toch tekende de 25-jarige Luckassen eerder bij. Luckassen speelde eerder voor AZ. PSV betaalde in de zomer van 2017 nog 5 miljoen euro. Veel plezier kon het niet aan Luckassen beleven. Na zijn eerste jaar werd hij verhuurd aan Hertha BSC. En nu dus voor het tweede seizoen aan Anderlecht.