AS Roma beloont Rick Karsdorp met nieuwe contract

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Het leven lacht Rick Karsdorp weer toe. Hij is niet meer weg te denken uit de basis van AS Roma. De Italiaanse topclub heeft zijn revanche nu ook beloond met een nieuwe verbintenis. Karsdorp tekende vandaag een contract tot de zomer van 2025.

Vooralsnog konden AS Roma en Karsdorp nog weinig plezier aan elkaar beleven. In de zomer van 2017 betaalde AS Roma maar liefst 16 miljoen euro voor de verdediger aan Feyenoord. De drievoudig international had moeite om aan te haken, en raakte vervolgens ook nog zwaar geblesseerd. Het was dan ook niet gek dat Karsdorp het afgelopen seizoen aan Feyenoord werd verhuurd. Karsdorp hervond het ritme én zijn fitheid.

Inmiddels is de 26-jarige Karsdorp fitter dan ooit. Met zijn rushes bestrijkt hij de rechterkant van AS Roma. Hij kwam dit seizoen in 23 van de 26 Serie A duels in actie. Dat leverde ook nog eens vijf assists op. Daarbij krijgt hij van trainer Paulo Fonseca de voorkeur boven bekende namen als Davide Santon en Bruno Peres. Zelfs een hernieuwde kennismaking met het Nederlands Elftal lonkt. Het betekent ook dat Feyenoord mogelijk toch nog een aantal bonussen kan gaan incasseren. De transfersom kan namelijk vanwege een aantal individuele en teamprestaties met nog met drie miljoen oplopen tot negentien miljoen euro.

AS Roma is de nummer vier van de Serie A en strijdt daarmee dus nog volop om Champions League voetbal. De verschillen tussen nummer drie Juventus en de nummers vier en vijf, Napoli en Atalanta Bergamo, zijn klein. Ook is het nog actief in de Europa League. Een plekje in de kwartfinale lonkt nadrukkelijk. AS Roma won met Karsdorp in de basis met 3-0 van Shakter Donetsk.