AZ kondigt komst Beukema aan

AZ heeft zich zoals verwacht versterkt met Sam Beukema. De 22-jarige verdediger van Go Ahead Eagles stond in de belangstelling van een groot aantal clubs maar kiest heel bewust voor AZ. In Alkmaar lag voor hem een contract klaar tot de zomer van 2026.

Beukema stond in de winterstop nog nadrukkelijk in de belangstelling van VVV Venlo. De afgelopen maanden nam de belangstelling echter snel toe. Zo werden ook Feyenoord, FC Utrecht, FC Groningen en FC Twente met hem in verband gebracht. De verdediger maakte namelijk steeds meer indruk. Daarmee werd Beukema ook verkozen tot beste speler van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie. En dat is opvallend. Beukema is de eerste verdediger die deze prijs won.

“Het kan niet mooier: de zon schijnt en ik teken een meerjarig contract bij deze prachtige topclub”, aldus Beukema op de website van AZ. “Het voelde gelijk heel goed bij AZ, dat met mij wil doorpakken. Dat streelt wel mijn ego. Ik denk dat ik bij deze club pas, want ik ben leergierig, wil het uiterste uit mijn carrière halen en AZ geeft jong talent de kans. Er zit nog veel meer in het vat en dat wil ik hier laten zien.”

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “Sam past heel goed bij het profiel van wat we zoeken. Hij is sterk in de opbouw en comfortabel aan de bal, en daarnaast ook gewoon een heel goede verdediger met een goed postuur en scorend vermogen. Wat hem ook kenmerkt, is dat hij een goede kijk op zijn ontwikkeling heeft. Sam straalt uit de beste verdediger van Nederland te willen worden. Ik ben blij dat we ons nu al hebben verzekerd van iemand die we heel graag wilden hebben.”