AZ weet Pascal Jansen tot 2023 te binden

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Pascal Jansen is ook de komende jaren de trainer van AZ. De 48-jarige oefenmeester werd in december aangesteld als hoofdtrainer na het ontslag van Arne Slot, die bekend had gemaakt naar Feyenoord te vertrekken. Nu tekende Jansen een contract tot de zomer van 2023.

AZ staat momenteel derde in de Eredivisie, met evenveel punten als runner-up PSV. Jansen heeft er inmiddels al heel wat jaren trainerservaring opzitten. Al op twintigjarige leeftijd moest hij vanwege een blessure stoppen met voetballen. Jansen werd trainer en werkte de afgelopen 28 jaar in diverse functies. Dat deed hij bij clubs als HFC Haarlem, Al-Jazeera (VAE), Al-Wahda FC (VAE), Vitesse, Sparta Rotterdam en PSV. In 2018 verruilde Jansen de functie van Hoofd Opleidingen bij PSV voor die van assistent bij AZ.

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ: “Pascal heeft sinds december laten zien dat hij weet wat er van een hoofdcoach van AZ wordt gevraagd, daarnaast kent hij onze organisatie en manier van werken. We zijn tevreden met de resultaten en spelers ontwikkelen zich door. Voor ons dus een logische stap om verder te gaan met elkaar.”