Bannis voelt zich aan de kant gezet

FC Dordrecht kreeg een flinke kwaliteitsimpuls. Vandaag stonden met Naoufal Bannis, Bernardo Silva en Mikael Johnson drie nieuwelingen op het trainingsveld. De Schapenkoppen huren het drietal van Feyenoord.

Vooral de naam van Bannis is opvallend. Hij kroonde zich eerder dit seizoen nog namens Feyenoord tot matchwinner door de winnende goal in en tegen Emmen te scoren. De komende maanden is hij actief in de Keuken Kampioen Divisie. Dat kwam ook omdat een club als PEC Zwolle uiteindelijk de voorkeur gaf aan Buitink (Vitesse).

Bannis kwam na de komst van Pratto niet meer aan spelen toe. Bannis in gesprek met RTV Rijnmond: “Ik had wel verwacht meer minuten te maken. Ik voelde mij goed en uiteindelijk toen die nieuwe spits werd gehaald ben ik om eerlijk te zijn een beetje aan de kant gezet. Vandaar dat ik deze keuze heb gemaakt.” Daarmee trekt Bannis naar de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie, FC Dordrecht.

Dordrecht-trainer Jan Zoutman verwacht Bannis direct in te kunnen zetten. Silva en Johnson konden de afgelopen periode enkel trainen vanwege het ontbreken van wedstrijden met Feyenoord onder 21. Zoutman: ”Bannis is het fitst, omdat hij met de A-selectie van Feyenoord heeft getraind. En hij heeft ook wat invalbeurten gehad en dus speelminuten. Die andere twee zullen eerst nog moeten wennen aan het trainen met weerstand en ik denk dat dat dus nog wel even duurt voordat ze kunnen aanhaken.”

Zoutman vervolgt: “Voor jonge jongens is zo’n huurperiode vaak heel leerzaam. Zeker als je gewend bent bij een grote club te zitten waar alles goed geregeld is. Bij Feyenoord hebben ze bij wijze van spreken drie materiaalmannen, twee fysiotherapeuten en drie geweldige trainingsvelden. Dat is bij FC Dordrecht niet het geval en dus ben ik van mening dat dit heel leerzaam is.  Niet alleen op voetbalgebied.”