Basiskracht wil PEC Zwolle verlaten voor nieuw avontuur

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

PEC Zwolle lijkt serieus rekening te moeten houden met een vertrek van Sai van Wermeskerken. De rechtsback heeft een aflopende verbintenis bij PEC Zwolle. De 26-jarige back kan zijn contract bij de Blauwvingers verlengen maar voelt meer voor een transfer.

De Japanner, met Nederlandse roots, heeft een eerste aanbieding naast zich neergelegd. Er ligt een afspraak om later deze maand opnieuw met elkaar in gesprek te gaan. Van Wermeskerken is in Maastricht geboren maar zette zijn eerste stappen in het voetbal in Japan. Daar speelde hij in de jeugdopleiding van Ventforet Kofu. Later knokte hij zich via FC Dordrecht en SC Cambuur naar PEC Zwolle. Sinds 2019 staat hij in Zwolle onder contract. Dit seizoen is hij een vaste waarde.

Van Wermeskerken heeft dit seizoen nog geen minuut gemist. Hij speelde elke wedstrijd van begin tot eind. Daarmee staat de teller dit seizoen op veertien competitieduels. Het is volgens Voetbal International niet uitgesloten dat hij nog deze transferperiode vertrekt. Mogelijk dat Van Wermeskerken kiest voor een lucratief avontuur in Japan. De verdediger beschikt zowel over de Nederlandse als Japanse nationaliteit.

PEC Zwolle hoopt deze transferperiode zelf op de komst van een aanvaller. Aitor Cantalapiedra is in beeld maar vooralsnog niet haalbaar. Het Griekse Panathinaikos wil de oud-speler van FC Twente nog niet laten gaan. PEC Zwolle zet in op een huurdeal.