Basisplaats voor Madueke bij Jong Engeland

Credits: Eredivisie CV

Een mooi moment voor PSV aanvaller Noni Madueke. De aanvaller maakte zijn debuut voor Jong Engeland. Op het EK onder 21 was Madueke basisspeler bij Jong Engeland tegen Jong Portugal.

Madueke maakte voor het eerst deel uit van de selectie van Jong Engeland. Vandaag in de tweede groepswedstrijd komt het direct tot zijn basisdebuut. De aanvaller van PSV is gestart als rechtsbuiten. Bekende namen aan de kant van Jong Engeland zijn doelman Ramsdale, en de aanvallers Sessegnon en Nketiah. Opvallend genoeg is er geen basisplaats voor Curtis Jones die dit seizoen een basisplaats bij Liverpool veroverde.

Jong Engeland verloor afgelopen week verrassend van Jong Zwitserland. Bondscoach Aidy Boothroyd besloot een aantal wijzigingen door te voeren. De basisplaats van Madueke is daar een voorbeeld van. De basisplaats is ook goed nieuws voor PSV. Dat geeft een flinke boost aan de marktwaarde van de aanvaller. Madueke verruilde een aantal jaar geleden de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur voor die van PSV.