Beloning voor Madueke: EK met Jong Engeland

Credits: Eredivisie CV

Een enorme beloning voor Noni Madueke. De aanvaller wordt door Roger Schmidt steeds vaker gebruikt. Nu lonkt ook een debuut voor Jong Engeland. Het jonge talent is opgenomen in de EK-selectie.

Madueke werd op 10 maart 2002 geboren in Londen. Als jeugdspeler van Tottenham Hotspur lonkte er een mooie toekomst. In 2018 besloot hij echter zijn geluk te beproeven in Nederland. De aanvaller acht de kans op speelminuten en daarmee een boost voor zijn ontwikkeling groter bij PSV. Tot dusver komt hij niet bedrogen uit. Met zeven goals en zes assists is hij ook nog eens belangrijk.

Nu volgt een volgende stap in zijn loopbaan. Uitkomen voor zijn land. Andere bekende namen in de EK-selectie van Jong Engeland zijn Max Aarons (Norwich City), Ryan Sessegnon (1899 Hoffenheim), Curtis Jones (Liverpool), Mason Greenwood (Manchester United) en Callum Hudson-Odoi (Chelsea). Madueke is samen met Sessegnon de enige speler die niet in Engeland actief is.

Een uitverkiezing van Madueke is ook voor PSV goed nieuws. Zijn status in Engeland wordt daarmee groter, en zo ook zijn mogelijke transferwaarde. Het is algemeen bekend dat Engelse clubs een vermogen over hebben voor jeugdinternationals uit eigen land.