Bevestiging: Van Ewijk blijft actief in de Eredivisie

Milan van Ewijk vervolgt definitief zijn loopbaan bij SC Heerenveen. De verdediger verruilt deze zomer ADO Den Haag voor Friesland. Daarmee blijft de verdediger actief in de Eredivisie.

De transfer van Van Ewijk hing al enige tijd in de lucht. Vandaag kwam na afloop van het treffen tussen SC Heerenveen en Sparta (1-2) de officiële bevestiging. De twintigjarige Van Ewijk zet in Friesland zijn handtekening onder contract voor vier seizoenen. Van Ewijk speelt pas twee jaar profvoetbal. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord speelde de voorbije seizoenen bij Excelsior Maassluis.

Michel Jansen, namens de werkgroep technische zaken op de website van SC Heerenveen: “We volgen Milan al een hele tijd. Met zijn kwaliteiten, drive en de energie die hij in wedstrijden legt, past hij uitstekend bij sc Heerenveen. Hij is talentvol, maar heeft voor zijn leeftijd ook al veel eredivisie-ervaring.”

Van Ewijk: “Toen ik van de interesse hoorde, voelde dat meteen heel goed. Ik ben heel trots op mijn overgang naar sc Heerenveen. Het is voor mij de perfecte volgende stap in mijn carrière. Wat de supporters van mij kunnen verwachten? Ik ben een snelle rechtsback en niet bang om extra meters te maken voor mijn teamgenoten. Ik geef altijd honderd procent. Bij sc Heerenveen wil ik me als voetballer verder ontwikkelen en strijden voor mijn plek.”

Rugnummer 27

In het Abe Lenstra Stadion krijgt Van Ewijk rugnummer 27.  Dat is niet zo maar een nummer. “Met dit rugnummer ben ik bij Excelsior Maassluis begonnen. Ik vind het mooi om tijdens mijn carrière met dit getal te blijven spelen. Vanaf volgend seizoen voor sc Heerenveen en daar kijk ik enorm naar uit.”

In Friesland wordt de rechtsback de opvolger van Sherel Floranus. SC Heerenveen wist met de jeugdinternational geen akkoord te bereiken over een nieuwe verbintenis. Het is onbekend waar de toekomst van Floranus ligt.