Bitcoin crasht: Sparta kijkt toe

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Op de kantoren van Sparta Rotterdam zal vandaag toch met een andere blik worden gekeken naar de Bitcoin koers. De prijs van de meest bekende crypto is de afgelopen nacht fors gedaald. In vergelijking met afgelopen weekend is de bitcoin koers inmiddels bijna 20% lager.

Vanwege een sponsoring door Knaken.nl krijgt Sparta per gescoord doelpunt 0,02 Bitcoin. Dat bedrag was op het moment van het maken van de afspraak ongeveer 200-250 euro. Afgelopen weekend lag dat bedrag op circa 1.000 euro. Hoewel de goals van Danzell Gravenberch in de Amsterdam ArenA geen punten opleverden, was dat toch een mooie bijkomstigheid.

Naast een gedeelte van een Bitcoin per doelpunt zijn er bij de sponsorovereenkomst ook afspraken gemaakt over een beloning per overwinning. Daarnaast is er ook gesproken over een beloning van resultaten in de beker, net als de eindpositionering in de Eredivisie. Daarmee is Sparta de eerste voetbalclub ter wereld die in bitcoin, ook wel BTC genoemd, wordt gesponsord. De bitcoins worden verzameld in een openbare cryptowallet. Daarmee kunnen fans van Sparta direct kijken hoeveel bitcoins Sparta daadwerkelijk bezit. De teller stond na dit weekend op 1.74099552 BTC.

Afgelopen weekend bereikte de bitcoin een recordprijs van ruim 58.000 dollar. Op dinsdagochtend was de waarde ‘nog’ maar 45.000 dollar. Sparta kon overigens nog niet cashen op de hoge Bitcoin prijs. Pas aan het einde van het seizoen krijgt Sparta beschikking over de wallet en kan men besluiten de bitcoin te houden of te verhandelen.