Bizar: Amateurs zorgen voor stunt in FA Cup en zingen…. Adele

@chorleyfc

In Engeland wordt er deze week gespeeld in de FA Cup. In tegenstelling tot Nederland hebben amateurclubs ontheffing gekregen. Vandaag zorgde Chorley FC ook nog eens voor een stunt door Derby County uit het oudste bekertoernooi te gooien.

Een voetbalsprookje dus. Chorley FC speelt op het zesde niveau van Engeland. Een non-League team dus. Vandaag versloeg het in de derde ronde van de FA Cup ook nog eens het vier niveaus hoger spelende Derby County met 2-0. Daarbij moet wel worden gesteld dat Derby County door een groot aantal coronagevallen een groot aantal jeugdspelers moest opstellen.

De selectie, waaronder ook Mike te Wierik, moest namelijk vanwege de uitbraak in quarantaine. Hierdoor maakten vandaag maar liefst 14 spelers hun debuut voor Derby County. De gemiddelde leeftijd van het elftal was negentien jaar. Daarbij waren er vijf spelers jonger dan achttien.

Dat doet niets af aan de stunt van Chorley FC. De jeugd van Derby County zal vermoedelijk vaker trainen dan de amateurs. Hall opende na tien minuten spelen uit een corner de score. Die score bleef lange tijd op het bord staan. Calveley maakte zes minuten voor tijd een einde aan alle hoop van Derby. Daarmee ligt het elftal van Wayne Rooney uit de FA Cup.

De overwinning in de kleedkamer werd op een bijzondere manier gevierd. De spelers en technische staf van Chorley FC zongen uit volle borst mee met ….. Adele.

https://twitter.com/chorleyfc/status/1347911844464381952

Een samenvatting van Chorley versus Derby County is hier te vinden: