Bradley Kuwas gaat spelen voor club Marcel Keizer

Venue of the Red Bull Winning 5 Finale in Doha, Qatar // Sharbel Najem / Red Bull Content Pool

Bradley Kuwas blijft actief in het Midden-Oosten. De buitenspeler kwam opeens op dood spoor bij Al-Nasr uit Dubai. Nu gaat de club bij een andere club uit de Verenigde Arabische Emiraten aan de slag. Al-Jazira is namelijk de nieuwe werkgever van de international van Curacao,

In 2019 trok Kuwas van Heracles Almelo naar Al-Nasr. Financieel een enorme stap vooruit. De voormalig speler van FC Volendam en Excelsior maakte direct indruk en kwam tot 10 goals en 5 assists in 31 duels. Toch besloot Al-Nasr de 28-jarige aanvaller in de etalage te zetten.

Vanwege de komst van Dostonbek Khamdamow uit Oezbekistan én de buitenlanderregel was er geen plaats meer voor Kuwas. Al-Jazira bood echter direct uitkomst. Die club staat onder leiding van Marcel Keizer. In de competitie staat het verrassend tweede. Dat is twee plaatsen hoger dan Al-Jazira.

Al-Jazira huurt de aanvaller tot het einde van het seizoen van Al-Nasr. Er wordt niet gerept over een optie tot koop. Bij Al-Jazira moet Kuwas aanvalsleider Ali Mabkhout nog beter bedienen. Hij scoorde dit seizoen al 9 keer in 13 duels.

Kuwas heeft nog een contract tot 2022 bij Al-Nasr. De club heeft een optie op nog een jaar.