Broertje Rekik verkiest Tunesië definitief boven Oranje

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Omar Rekik kiest definitief voor een interlandloopbaan bij Tunesië. Het jongere broertje van Karim Rekik is opgenomen in de selectie van de Afrika Cup.

De twintigjarige Rekik speelt momenteel bij de beloften van Arsenal. Eerder kwam de centrale verdediger uit voor de jeugd van Feyenoord, Manchester City, PSV, Olympique Marseille en Hertha BSC. Arsenal is sinds begin dit jaar zijn werkgever. De gevallen Engelse topclub betaalde in januari 2021 nog 600.000 euro aan Hertha BSC.

Tot dusver speelde de in Helmond geboren verdediger alleen maar vriendschappelijke duels voor Tunesië. Eventuele speelminuten op de Africa Cup betekenen dat Rekik niet meer voor Nederland kan uitkomen. Zijn oudere broer Karim Rekik (27) maakte al in 2014 zijn debuut voor Oranje. Hij staat op 4 caps. De laatste interland voor de centrale verdediger van Sevilla dateert al weer uit november 0217.

Naast Omar Rekik bestaat de selectie van Tunesië niet uit veel bekende namen. De meest ervaren speler is Ellyes Skhiri. De middenvelder staat onder contract bij FC Koln. Wahbi Khazri is de aanvalsleider. Hij speelt in de Ligue 1 bij Saint Etienne. Tunesië voor plek 2 te strijden met Gambia en Mauritanië. Normaliter is Mali met onder andere Sadio Mané een maatje te groot.