Buitenspeler Roda JC trekt naar Japan

Jordy Croux vervolgt zijn loopbaan in Japan. De Belgische buitenspeler verruilt Roda JC per direct voor Avispa Fukuoka. In Japan lag voor de 26-jarige aanvaller een tweejarig contract klaar.

Hoewel Croux bij Roda JC een basiskracht was, hebben de Limburgers zich soepel opgesteld. De voormalig speler van MVV en Willem II was in Kerkrade één van de grootverdieners. Met het vertrek van Croux en eerder Alberg heeft Roda JC voor zichzelf ruimte gecreëerd om op defensief opzicht zich te versterken. Het is onbekend of  Roda JC een transfersom heeft ontvangen.

Technisch directeur Jeffrey van As op de website van Roda JC: “Jordy heeft voetballende kwaliteiten en was een gangmaker in de groep. Zijn aanwezigheid wordt zeker gemist in Kerkrade. Daartegenover staat dat wanneer er een bod binnenkomt voor een van onze spelers wij dit altijd serieus bekijken. Jordy had de ambitie om de stap naar het buitenland te maken en gezien het bod vanuit Japan en zijn loyaliteit naar Roda JC gunnen wij hem deze stap dan ook.”

Roda JC nam Croux in 2019 transfervrij over van Willem II.  In totaal speelde hij 48 officiële duels voor Roda JC, waarin hij 6 scoorde. Eerder kwam Croux in eigen land uit voor Genk en Leuven. Nu gaat Croux dus in de J-League spelen voor Avispa Fukuoka.