Buitink verlengt, Vitesse en PEC Zwolle doen zaken

Thomas Buitink verruilt Vitesse tijdelijk voor PEC Zwolle. Bij de Blauwvingers heeft de aanvaller meer kans op speelminuten. Wel besloot Vitesse eerst nog het contract met Buitink open te breken en met een extra jaar te verlengen.

De twintigjarige Buitink ligt in de Gelredome nu tot de zomer van 2023 vast. Er wordt dus zeker iets van de aanvaller in Arnhem verwacht. Al sinds 2010 maakt Buitink deel uit van Vitesse. Aanvankelijk in de jeugdopleiding en later na zijn debuut in februari 2018 bij de selectie. Dat leverde hem 63 duels en 11 doelpunten op.

Buitink: “Zoals ik vaker heb gezegd, is Vitesse mijn club en wil ik er alles aan doen om hier te slagen. Die missie blijft hetzelfde en daarom heb ik mijn contract verlengd. Tegelijkertijd verlang ik naar meer speelminuten. Dat heb ik nodig voor mijn ontwikkeling en ik hoop die minuten bij PEC Zwolle te kunnen vinden. Met hopelijk veel overwinningen en doelpunten op zak, wil ik volgend seizoen als een completere en meer ervaren speler terugkeren bij Vitesse.”

Technisch directeur Johannes Spors: “Thomas is een goede en hele nuttige speler. Het is niet voor niets dat hij dit seizoen al veertien competitiewedstrijden en beide bekerduels in actie is gekomen. We begrijpen echter ook zijn honger naar meer speelminuten. De constructie zoals deze nu vorm is gegeven, past daarom voor iedereen het beste. We hopen dat Thomas veel ervaring op gaat doen bij PEC Zwolle, zodat hij met nog meer bagage volgend seizoen terugkeert en dan weer van waarde gaat zijn voor ons.”